Direct contact: 06 2888 6931
 

SEO Linkbuilding


Ook een online autoriteit worden? Verkeer naar je site via verschillende online kanalen? Google plusjes, meer twitter volgers en facebook likes?

Rank-it helpt je de populariteit van je site te verhogen door het opzetten van een goede SEO linkbuilding strategie, social media advies en wij vinden de beste relevante backlinks voor jouw site.
 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding - een essentieel onderdeel van zoekmachine-optimalisatie (SEO) -  is het verkrijgen van backlinks of externe links die verwijzen naar een website. Ging het eerst vooral om grote aantallen links (hoe meer hoe beter), nu is in hoofdzaak de kwaliteit van de links bepalend. Met kwaliteit doelen we op relevantie (aanverwant aan jouw product of dienst) en autoriteit.

Elke link is als een stem voor je website. Hoe meer stemmen, des te groter je populariteit op het web. Die waardering van klanten of bezoekers wordt door de zoekmachines beloond met een PageRank cijfer van 0 t/m 10. Sites met een hoge PageRank worden gezien als autoriteit (hub). Deze sites hebben meestal een groot aantal kwalitatief hoogwaardige backlinks en verwijzen zelf ook naar relevante, aanverwante sites.
Een goed aantal relevante backlinks verhoogt je Google PageRank en je positie in de zoekresultaten.
 

Natuurlijke linkaanwas

Hoe uniek, informatief en verleidelijk is de inhoud op je site? Schrijf je een blog, wat doe je met social media? Er zijn heel veel factoren die kunnen bijdragen aan een natuurlijke linkaanwas.

Een mooie metafoor is te lezen in het boek Zoekmachinemarketing van Keesjan Deelstra: ‘Je website is een bloem. De bezoekers zijn de bijen en alles wat je aanbiedt is de nectar. Als je een mooie aanbieding hebt, zullen de bijen die komen opzoeken. Beter nog: de bijen zullen andere bijen vertellen waar ze je nectar kunnen vinden.……’
 

Een linkanalyse of linkaudit

Met behulp van een linkaudit (linkanalyse) bekijken we de hoeveelheid en wat de kwaliteit is van je huidige backlinks. M.a.w. hoe ziet je huidige linkprofiel er uit en wat kunnen we ondernemen om het aantal kwalitatieve links te verhogen.
 

Linkbuilding uitbesteden aan Rank-it

Er zijn verschillende manieren waarop wij je met linkbuilden kunnen helpen:

  • door advies te geven hoe te linkbuilden en je gaat zelf aan de slag
  • met linkbuildingadvies en daarbij links aan te leveren (aantal in overleg)
  • of je besteed het linkbuilden geheel aan Rank-it uit
     

Je vindbaarheid en populariteit op internet vergroten? Bel 06 2888 69 31, of stuur een e-mail. Wij gaan graag voor je aan de slag.