Direct contact: 06 2888 6931
 

Optimale SEO webteksten


Webteksten zijn een belangrijk onderdeel van je SEO/online marketing strategie.
Een goed leesbare, aantrekkelijk geschreven tekst die unieke, waardevolle inhoud voor je klanten bevat vergroot niet alleen je vindbaarheid, maar converteert (verkoopt) en draagt bij aan een natuurlijke aanwas van backlinks (zie SEO linkbuilding).
 

Relevante webteksten overzichtelijk gepresenteerd

De bezoeker is naar aanleiding van een zoekvraag terecht gekomen op je site. Da's mooi en natuurlijk de eerste stap, maar nu is het zaak hem daar te houden. Hoe? Met overzichtelijk en aantrekkelijk gepresenteerde, relevante informatie.

Mensen lezen teksten op het web in eerste instantie 'scannend'. Binnen enkele seconden willen ze overzicht hebben van wat je aanbiedt en bepalen ze of ze op je site willen blijven.
Om scannend lezen mogelijk te maken moet de tekst niet alleen inhoudelijk kloppen bij de zoekvraag maar vergt daarnaast een overzichtelijke, op het web aangepaste layout.
 

Maak van een bezoeker je klant

De bezoeker heeft je verhaal gelezen en is geïnteresseerd. Als alles goed gaat gaat hij of zij nu door met de volgende stap, conversie. Dat wil zeggen, de aankoop van een product, het afnemen van een dienst, een abonnement op een nieuwsbrief etc. Met andere woorden:
de bezoeker wordt je klant.
 

Een tevreden klant verhoogt je populariteit

Verloopt het proces zonder hindernissen en is hij of zij echt tevreden met de aankoop, de geboden informatie of afgenomen dienst? Dan zit er wellicht een linkje in naar je site, krijg je een positieve tweet, een facebook like of een Google plusje. Een goede tekst kan op natuurlijke wijze het aantal backlinks verhogen en dat heeft weer een positieve invloed op je positie in de zoekmachine.
 

Webteksten zelf schrijven of laten schrijven

Met een goede webtekst valt dus veel te winnen. Alle reden dus om aan de vorm en de inhoud van je teksten veel aandacht te besteden. Wil je SEO teksten door Rank-it laten schrijven, teksten laten nakijken of advies, aarzel dan niet en neem contact op.
Wij helpen je graag verder.